- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רובין נ' פרטנר תקשורת בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ירושלים |
54760-12-11
2.8.2012 |
|
בפני : איתן קורנהאוזר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נחמיה רובין |
: חברת פרטנר תקשורת בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בפניי תביעה בגין שינוי תעריפי שימוש בקו טלפון סלולארי. התובע טוען כי ביום 9.11.10, עת רכש מכשיר טלפון חדש במקום המכשיר הקודם, שהיה לא תקין, שינתה הנתבעת את תעריפי "החבילה" של שימוש בקו הטלפון.
2.לטענת התובע מחיר החבילה החדש יקר בכ-150 ₪ לחודש. לדבריו, חתימתו על תנאי החבילה זויפה והוא מעולם לא הסכים לתנאים אלה. התובע טוען כי פנה לנתבעת כעשר פעמים בדואר אלקטרוני וכן פעמים רבות בשיחות טלפון.
אציין כבר בשלב זה, כי התובע לא טרח לצרף כל ראיה שהיא לכתב התביעה, דוגמת חשבונית כלשהי, שוני בתעריפים, עותק מתכתובת כלשהי עם הנתבעת לגבי תלונתו וכיוצא באלה.
3.הנתבעת מצידה צירפה לכתב ההגנה כנספחים, עותקים של חשבוניות חיוב כלפי התובע וכן תוכניות תעריפים, מהם ניתן להסיק מהו גובה התשלום בטרם מועד רכישת המכשיר החדש לעומת התעריפים והתשלומים לאחר מכן. הנתבעת מכחישה מכל וכל את טענת הזיוף של התובע.
4.נציגת הנתבעת הסבירה לבית המשפט כי כאשר לקוח מבקש לשדרג את מכשיר הטלפון שלו הוא יכול להישאר עם התוכנית הקיימת אך ורק אם היא עדיין בתוקף. לפיכך, התוכנית אשר חלה על התובע ערב שדרוג מכשיר הטלפון, נספח א' לכתב ההגנה, שונתה לתוכנית המופיעה בנספח ג' לכתב ההגנה.
5.עוד ציינה נציגת הנתבעת כי לנוכח ההפרש בין התוכניות בסך 59 ₪, הלכה הנתבעת לקראתו והחל מיום שינוי התוכנית נהנה התובע מזיכויים בסך 60 ₪, לפני מע"מ כמפורט בנספח ד' בסעיף "החזרים". למעשה, התובע כלל לא ניזוק בגין שינוי התוכנית.
עוד הוסיפה נציגת הנתבעת, כי החתימה על שינוי התוכנית הינה חתימתו האלקטרונית של התובע.
6.כאמור לעיל, התובע מצידו לא הראה כל ראיה לפיה אכן נאלץ לשלם סכום גבוה יותר מזה ששילם בטרם שינוי התוכנית. טיעוני התובע בפניי התבססו על הנספחים אשר צורפו ע"י הנתבעת ומבססים את עמדתה ולא את גירסתו.
יתרה מכך, התובע טען כי ביצע את אותו שדרוג ותוכנית חדשה בתלפיות. לדבריו, לא נתנו לו לחתום על כלום, וכן לא ראה כל טופס. טענה זו תמוהה בעיני, באשר האדם הסביר היה מקפיד לראות מהם תנאי שדרוג המכשיר ושינוי תוכנית התעריפים החלים עליו, ואף לקבל עותק מהם. אף טיעונו של התובע לפיו לו היה מצטרף לשירותי הנתבעת כלקוח חדש היה זוכה לתעריף זול יותר, איננו מבוסס על בדל ראיה.
עוד אציין, כי התובע לא הציג כל ראיה לפיה פנה לנתבעת במהלך למעלה משנה, בה, כך לטענתו, הורעו התעריפים החלים עליו.
7.לאור האמור לעיל, אני מוצא כי התובע לא עמד בנטל הראייתי המוטל עליו, ולפיכך אני דוחה את התביעה. התובע ישא בהוצאות הנתבעת בסך של 600 ₪ שיושלמו תוך 30 יום מהיום.
8.בקשה לרשות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 15 יום מהיום.
המזכירות תשלח עותק פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, י"ד אב תשע"ב, 02 אוגוסט 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
